Nivå Längd 127 km Stigning 99 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 85% grus 15% asfalt 0% stig
Start & Mål Knutby
Skapare Gerry Askefalk
Fika Sorundabagaren
Nedkortning

Knutby, ökänd sedan en del oegentligheter i församlingen där, läs mer här. Det har dock inget att göra med denna tur :), som är riktigt fin och utan några egentliga svårigheter.

Efter några km asfalt så följer vi en superfin väg längs några sjöar upp till Ålsunda. Vi passerar norr om Alunda (men vill man så finns där café och affärer. Cyklar man ner till Söderby så kan man äta fantastisk spansk mat på Smedjan.)

Smedjan

Efter Alunda kommer ytterligare en fantastisk sträcka med snällt grus fint ondulerat och härlig. Vi går via Salsta slott, Wattholma GK och Gimo ner till Wattholma där vi äter lunch på Pizzerian. Det finns även en affär där och vatten kan man också ta på Golfklubben.

Vid km 70 kan öppningen till stigen vara svår att finna, men lita på rutten så kommer du rätt. Vi går vidare ner mot Rasbokil och så upp mot Stavby för några km asfalt. Det finns en Thaibar en bit Norr, se kartan.

Några små öglor minimerar asfalten på vägen söderut, vi går sedan rakt österut med mest öppna fält. Vid km 103 blir det en asfaltssträcka och så sista biten åter till Knutby. Vidd km 124 kan ta göra ut avstickare ner till badet om man vill.

Det finns inte något direkt naturlig nedkortning i turen, här är en annan som också startar i Knutby.

Ha en trevlig tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel