Start & Mål: Knutby
Underlag: 92% grus 3 % asfalt 5% stig
Fika: Gimo
Nedkortning: Vik av efter halva t.ex.
Skapare: Gerry Askefalk

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
104 84 2

Vi kommer till riktigt fina grusvägar redan inom någon kilometer, och så ser hela vägen upp till Gimo ut. Klass A fingrus genom varierande och lättcyklad terräng.

Starten

Just variationen skog, fält och kulturlandskap är härlig och milen rullar på rätt snabbt.

Ängar

Det är också rätt platt, inga skarpa backar, mer lite ondulerat.

Typisk väg

Uppe i Gimo finns både cafe och pizzeria, i övrigt ett ganska normalt litet samhälle. Efter lunch rundar vi Gimo Damm och snart går färden söderut. Vägarna är här lite tuffare, mer stig meh fortsatt inget hårigt.

Hela vägen söderut går på skogsbilvägar, så det kan ha lagts grövre grus men mest sannolikt inte. Större delen går av naturliga skäl genom skog, och har också lite mer backar än vägen upp.

Söderut

Varför inte stanna till och njuta av skogens skafferi, kanske vid en punka, för alltid är det någon som kör med slang? :)

Bär

Som vanligt så får man vara beredd på lite olika underlag, en del av charmen.

Var är vägen?

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel