Idag samlades en rätt stor grupp från Team Utan Gränser för att köra en cykelrunda runt Stockholm som hade sin start Hammarby Sjöstad, utanför Specialized Store. Vi blev väl ca 24 personer när alla anslutit och sedan hade vi ett gäng från Stockholm CK som hängde på oss, eftersom deras planerade runda blivit inställd.

Det var en riktigt härlig syn när man låg längre bak i klungan och såg alla snygga cyklister från TUG som på ett ordnat och snyggt sätt tog sig genom ett Stockholm som sakta höll på att vakna.

Rundan gick genom Stockholm och sedan vidare genom Danderyd, Täby och Vallentuna mot rundans depåstopp i Åkersberga som var hemma hos TUGs Fikakapten, Magnus Emanuel. Där serverades det lunch iform av bocadillo, kakor, muffins, kaffe och läsk. Givetvis bjöd vi även in våra cyklistkompisar från Stockholm CK att pausa med oss.

Efter lunchen bar det vidare genom Åkersberga mot Vaxholm med en avstickare ut på Bogesundslandet, för att slippa cykla på den rätt hårt trafikerade Vaxholmsvägen. På Bogesundsvägen, delade vi upp oss i en lite snabbare och en lite mer en lagom grupp fartmässigt, för att sedan återsamlas strax innan färjan över till Rindö. På Rindö lyckades vi också få hela gruppen över ön, så att vi även hann med den anslutande färjan till Värmdö, vilket var grymt!

På Värmdö delade vi upp oss i två grupper igen för att inte vara en alltför lång orm av cyklister, när bilarna ville passera oss. Vi höll ihop våra grupper bra och när vi närmade oss Nacka började de första droppa av som bor där i krokarna och hela rundan tog slut på samma ställe som den startade ett gäng timmar tidigare i Hammarby Sjöstad.

Detta blev en av Team Utan Gränser största gruppcyklingsaktiveter som vi gjort och den genomfördes snyggt och prydligt, med tanke på mängden cyklister vi var inkl de från Stockholm CK. Vi slapp också tråkiga missöden iform av olyckor och punkor i teamet, vilket kändes strålande denna soliga och varma vårdag i Stockholm.

Teamet fick idag ihop ca 125 km och inom kort kommer även en uppdatering om förra helgens Lidingö MTB med liter bilder.

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.