Nivå Längd 76 km Stigning 88 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 65% grus 33% asfalt 2% stig
Start & Mål Södermalm – Knivsta
Skapare Gerry Askefalk
Fika Finns några alternativ på rutten.
Nedkortning Ta pendeln från Upplands Väsby

En tur som går längs Mälarens Östra Strand hela vägen upp till Knivsta, en del asfalt mycket grus. Inga större svårigheter, kan finnas någon kortare sträcka där man inte bör cykla. Använd förnuftet.

Turen är riktigt trevlig, sjönära och med mycket att se.Starten är förlagd till Le Mond -CykelCafé, går längs Årsta Strandpromenad. över Västerbron över Bromma, förbi Hässelby och upp mot Görväln.

Vi tar oss ut på Järvafältet via Jakobsberg, förbi Grindslantens Golfklubb och Edsjöns Västra Strand. Vid Ed finns ett fantastisk ställe att fika, alternativet Kardemumma inne i Upplands Väsby. Där kan man också välja att korta turen om man vill och ta pendeln.

Turen fortsätter annars över Rosersberg till Märsta, där kan man ta pendeln hem.

Vill man kan såklart fortsätta ända till Uppsala, då kan du ta den här rutten.

Ha en fantastisk dag i sadeln!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel