Nivå Längd 121 km Stigning 98 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 82% grus 17% asfalt 1% stig/HAB
Start & Mål Ljusterö -> Knivsta
Skapare Gerry Askefalk
Fika Växplats Nybyn, Svanberga,Knutby, Almunge
Nedkortning

Börja med Waxholmsbåt till Ljusterö och sedan denna fina tur till Knivsta, den har samma början som den lite längre Ljusterö-> Uppsala

Några tuffa HAB finns men inte så långa.
Turen börjar från Väsbystrand, men det finns flera hamnar på ön, Laggarsvik t.ex.

Lite asfalt fram till Färjan, där finns ett mindre fik om man vill vänta.

Vid Gregersboda går vi Norrut och når första HAB vid km 22. Vi har fina vägar upp till Fika på Växplats Nybyn. Nästa etapp går till Rånäs, väldigt trevliga vägar. I Rånäs finns ett café som är öppet om man har tur.

Tredje etappen till Knivsta går över Abrahamsby och Risberga. Från Eggebyholm är det några grindar att passera. Väl framme i Knivsta kan man ta pendel och fika.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

<

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel