Nivå Längd 97 km Stigning 80 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 80% grus 15% asfalt 5% stig
Start & Mål Knivsta – Stockholm
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hökeriet eller Cafe Lingsberg
Nedkortning

Denna Rutt delar vägen till Ullna med https://teamutangranser.se/knivsta-vaxholm/
Som går till Vaxholm.

Det här är en envägstur som lämpar sig bäst sommartid. Den bjuder på stor omväxling, tåg, arlanda, skog, fält och bästa fikastället,.

Vi börjar med att ta oss till Knivsta, cykel eller tåg, kanske bil? Efter några kilometer börjar grusvägarna. Det mesta är lättcyklat men understundom kan det vara grovt nära Arlanda.
Vid km 20 kommer vi direkt in under inflygningsstråket, de många ljusen och flygen gör det lite spännande. Under förra året var det spöklikt, då det var helt tomt(!).

Vi fortsätter Österut förbi Sigridsholm och bort mot Lunda, där finns en Ica om man behöver något. Vi tar oss söderut, rundar Stora Söderby, passerar Viby och Borresta. Det finns en kort passage som är mest gräs, men inga problem att passera. Fikat, Hökeriet, ligger på km 40 och ska inte missas, om de inte har öppet, så ring så öppnar de för er.

I Lindholmen finns en Ica om man behöver bunkra något. Vägen till Vadaby är ren propaganda och en kulturminnesmärkt väg. Kyrkan vid 48km erbjuder vatten om man behöver.

Vi går nu Västerut mot Vallentuna och passerar gårdar och fält, ta det försiktigt vid hästmöten.

Strax efter Lingsberg kommer en bit lite tuffare stig längs åkern, sedan asfalt mot Okvista och en fin bit singletrack ner mot Ullna GK.

Där går vi Väster om Ullnasjön på fina stigar ner till Hägernäs och följer sedan kusten via Viggbyholm, Näsby Park, Lahäll, Djursholm och Stocksund innan vi går över Lappkärrsberget och Stora skuggan till Roslagstull.

Ha en fin dag!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel