För andra året i rad anordnade vi i Team Utan Gränser något som vi kallar Stockholm Runt. Vi samlades utanför Specialized Concept Store i Stockholm och kl 09:00 började vår cykelresa runt huvudstaden.

Vi blev ca 25 personer och vi valde att dela upp oss i tre grupper för att det skulle bli lättare att föra gruppen genom stan. Några uppsamlingsstopp gjorde vi på vägen mot Åkersberga, där vi skulle äta och fika hemma hos vår teammedlem Magnus Emanuel.

Resan genom Danderyd och Täby gick på ömsom cykelbanor och ömsom vanliga vägar, så det går inte riktigt att släppa loss. Men ovanför Vallentuna blir det riktig landsvägscykling på vägar med inte så värst mycket biltrafik.

När vi närmade oss den beryktade Hakungebacken i Åkersberga, så stod vår teammedlem Alexander Carlsson där med en drönare och filmade oss när vi swishade förbi, spana in klippet på vår Instagram

Sedan var det dags för depåstopp och i strålande sol kunde vi fika loss och äta oss mätta från kakbordet.

Efter fikat så körde vi också i mindre grupper fram till Vaxholm där vi alla återsamlades innan vi tog färjan över till Rindö. När vi anlände till Rindö, satte vi fart för att hinna med färjan till Värmdö som man brukar hinna till om man trampar på lite. Men idag stressade vi i onödan, då det var en kvart till avgång när vi kom fram.

På Värmdö valde att köra 2 grupper och den snabbare satte fart, medan Lagomgruppen tog det lite mer piano. När vi började närma oss Nacka, så passerade Lagomgruppen snabbgruppen som hade punkapaus. Strax efter detta, så öppnade sig himlen plötsligt och vi bjöds på ett skyfall. Det gjorde oss snabbt genomblöta och när vi kom tillbaka till platsen där vi startat imorse kunde man hälla ut vatten ur cykelskorna.

Sammanfattningsvis blev det en lyckad cykeldag med mycket gemenskap och prat både på och vid sidan av cyklarna.

Tack för alla foton som vi fått av er som var med.

Vill du hjälpa oss att hjälpa?

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.