Nivå Längd 64 km Stigning 97 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 75% grus 20% asfalt 5% stig
Start & Mål Grisslinge
Skapare Gerry Askefalk
Fika Siggesta Gård
Nedkortning

En riktigt fin runda på Värmdö med många intressanta passager och vackra platser. Värdefull input till denna rutt från Mats Värnqvist och Robert Schmatz.

En riktig tuff HAB finns vid km 28, där får man leda och det finns brännässlor men det går att passera, öppnar upp för så mycket fint grus så det är värt besväret.

Vi börjar från Grisslinge och rullar still asfalt ner mot Strömma, en hel del skarpa men korta backar på vägen. Från Strömma är det propagandagrus hela vägen ner till Fagerdalavägen.

Väl där så får vi igen ett fint parti genom skog, fält och bort till Kopparmora. Där väntar en pärla, som går längs vattnet på gräs och stig. Finns något stenigt parti, var aktsam.

Vid km 28 kommer passagen över träsket, inte vått men högt gräs, vass och en och annan brännässla, mesta nertrampat nu.

Vid km 30 finns den berömda Runstenen, kanske värd en selfie?

Loopen på Oxön är jättefin, vid km 37 finns en stig vid sidan av staketet, stenig, brant men kort.

Asfalt till Kalvsviksvägen och grym stig mot Siggesta, där kan man med fördel ta en fika. Vid km 44 är en bit HAB förbi stora Siggestaträsket men fint och leder till kalasvägar.

Vi rullar över Söderås och ner mot Torsby där vid km 55 en stig som ibland är lite svårare att köra slingrar sig genom skogen.

Sista biten går över Hemmesta skogen.

Ha en fin tur.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel