Nivå Längd 97 km Stigning 104 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 90% grus 10% asfalt 0% stig
Start & Mål Vetlanda
Skapare Gerry Askefalk
Fika Melins konditori, Sävsjö
Nedkortning

Mörkaste Småland? Nja, men Vetlanda!
Vi kommer gå till Sävsjö och åter men börjar via banvallen och vidare söderut ner mot Johannesdal. Vid torp börjar vi gå västerut.
Vid Bjädesjö (km 21) finns en grillplats vid sjön, om man vill bada och ta en paus.


Vi är ju i Småland så en del skog är att vänta såklart, men även fina sjöar och kulturlandskap. Milen rullar på, det är ondulerat och vackert.

Strax innan Sävesjö finns det en gammal slottsruin, Eksjöhovs Gård och ett fint bad.

Några asfaltsbitar innan vi når Sävsjö, där säkert kaffe och eller lunch sitter rätt fint, Melins Konditori rekommenderas varmt, men det finns affär och andra matställen också.

Efter lunch är det mer av öppna landskap och fält, vi börjar norr om Vallsjön och vidare ner till Navelsjö. Vid km 81 gör rutten en liten ögla söderut, när man passerar ån KAN det vara lite blött, är du orolig för det så fortsätt bara asfalten rakt fram istället.

Sista biten in till Vetlanda följer också banvallen, vi rundar Flishulsts avfallsanläggning på behörigt avstånd.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel