Nivå längd 123 km stigning 110 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 62% grus 36% asfalt 2% Singletrack
Start & Mål Vaxholm
Skapare Gerry Askefalk
Fika Dyviken och Brottby
Nedkortning

Fantastisk tur som startar och slutar i Vaxholm. Roslagen är backig och denna tur är inget undantag, men den är värd varje svettdroppe.

Bogesund

Från Vaxholm rullar vi ut på Bogesundsvägen, härligt ondulerad och värd sin egen historia. Vid Ellboda viker vi ner på gruset och via stigar och vägar cyklar vi längs Askrikefjärden och upp förbi Stensvreten och Polackstorp ut på Vaxholmsvägen. Hårt trafikerad led men har vägren. Ta det försiktigt och betänk att det inte är så långt.

Nyboda

Strax efter Svinninge så ska vi upp till höger, en bom av större slaget finns, enklast är att lyfta över cykeln, vi fortsätter upp mot Rydbo.

Rydbo

Från Rydbo finns en anlags grus cykelväg bort till Åkersberga, ondulerad och lättcyklad. Genom Åkersberga och vägarna vid Brevik, Ekhammar är det backigt. Skarpa men korta och mer asfalt än vad NVDB lovat, men väldigt trevligt att cykla där.

Strax efter Nyboda finns ett sommarcafé i hamnen. Fantastiskt gott kaffe! Bakverken likaså. Kontrollera att det är öppet bara.

Muddy Bay Café

Stärkta cyklar vi upp mot Roslagsvägen, denna är inte heller så trevlig men igen en kort bit leder oss till mer drömgrus. Vi går upp mot Lövsätra längs Bromsebyvägen fram till Ösby.

Ösby

Nu börjar det kännas som att det vore gott med lunch och efter en kortare bit på Gamla Norrtäljevägen tar man lunch på Brottby Pizzeria. Inte kanske det mysigaste fiket men goda pizzor och lugnt och skönt.

Man fortsätter sedan ner mot Karby och ut på Grusvägarna söder om Angarn. Från Rävsta cyklar man delvis på en olaglig crossbana ner mot Gävsjövägen.

Angarn

Vi passerar Rosenkälla och strax vid Ullna GK. Det finns några hinder där, som Greve Douglas satt ut, men enkla att passera, liksom grinden vid Ullna där vi viker Söderut.

Ullna

Vi cyklar asfalt ner från Rydbo men denna gång tar vi inte Bogesundsvägen direkt utan trotsar 274 en bit till och tar den backiga grusvägen över Damstakärret. Den sista biten in till Vaxholm går på asfalt, väl framme kanske en öl och en båttur åter till stan passar bra?

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel