I helgen samlades Team Utan Gränser nere i Motala för att cykla Vätternrundan för fjärde året i rad.

Starten gick strax före klockan halv sex på lördagsmorgonen och gruppen delade på sig i en mindre SUB10-grupp och en större Lagomgrupp. SUB10-gruppen leddes av Kapten Jessica Tegnér och Lagomgruppen av Kapten Johan Lilja.

SUB10-gruppen råkade tyvärr ut för en krasch när en stor klunga från en annan cykelklubb plötsligt byter från tre led till ett led, vilket gör att flera i deras svans av cyklister bromsar hårt. För att undvika en krock med framförvarande cyklister, så tvingas flera av våra cyklister köra av vägen och en trasslar dessutom in sig i ett elstängsel.

Detta kunde gått riktigt illa, men lyckligtvis klarar sig alla inblandade utan några skador och kan cykla vidare. Trots kraschen, så cyklar gruppen in på imponerande 9 tim och 50 min.

Den andra delen av Team Utan Gränser som körde lagomtempo klarade sig utan krascher eller andra otrevligheter. Från några av dem som körde i denna grupp kan vi läsa att flera njöt av att cykla runt den stora pölen på ett nytt sätt. Plötsligt fanns det tid och ork att faktiskt njuta av de vackra omgivningarna runt Vättern.

Gänget i Lagomgruppen cyklade över mållinjen i Motala efter 12 tim och 15 min.

Vi andra i teamet som inte cyklade, följde våra cykelkompisar via digitala medier. Vi är imponerade och stolta över er alla och vad ni presterat. 300 km är långt eller rättare sagt jättelångt!

Under tiden då Vätternrundan pågick fick vi in över 5 000 kr i donationer till Läkare Utan Gränser. Mycket tack vare att flera medlemmar delat och berättat om vår insamling i sina sociala medier inför loppet. Stort tack för det ?

Foto: Erica Gjälby

Team Utan Gränser i Expressen

En av våra grundare intervjuades i pappersupplagan av Expressen den 15 juni inför Vätternrundan, se intervjun här

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.