Nivå Längd 93km Stigning 82m/mil Tekniknivå 4
Underlag 50% grus 45% asfalt 5% stig
Start & Mål Grisslinge
Skapare Gerry Askefalk
Fika Stavsnäs Hembageri
Nedkortning

En tur med många fina vägar och en del asfalt. Returen till Grisslinge sker mest längs Stavsnäsvägen medan vi på vägen ut cyklar max 50m på den. Vill man kan man såklart cykla på samma sätt åter.

Från Grisslinge går vi genom skogen ner till Hemmesta Vägskäl och så vidare över Nora. Vid sidan av Fagerdalavägen finns ett cykelspår på grus som vi följer. Efter en kort bit asfalt tar vi oss ner mot Brevik, nära vattnet, väldigt vacker väg. Det finns en plats med bord och bänkar, där kan man sitta och se ut över skönheten ett tag, om man vill.

Efter Strömma går vi över Fågelbro och ut på VindöBrovägen, när den når Malmavägen blir det asfalt fram till Stavsnäsvägen.

Vi zick-zackar oss fram genom hamnen och över en äng för att sedan gå Söderut, snart når vi turens hike-a-bike.

Det är ca 500m som inte är cykelbar, men väl värd promenaden då vi undviker en mil asfalt. Snart är det fika, och bästa platsen för det är Stavsnäs Hembageri.

Vi tar oss vidare mot Sollenkroka via avstickare, väderstationen, småbåtshamnen, det är fina vägar och mycket vatten.


Väl framme i Sollenkroka är snabbaste vägen åter på asfalt med en fin avstickare vid Våmfjärden, väl värd att prova.

Ha en grym tur!

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel