Nivå Längd 112 km Stigning 155 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 92% grus 7% asfalt 1% stig
Start & Mål Vånga Kyrka
Skapare Gerry Askefalk
Fika Vävboden Östafors
Nedkortning Finns massor, läs texten

Skåne? Skåne är platt! Tjeena. Här har vi 155m per mil, branta tuffa backar i mängder. Turen är superfin dock och det finns många sätt att korta ner den.

Den startar vid Vånga kyrka och redan vid 7 km kommer första Nedkortningsmöjligheten, gå vänster och anslut rutten vid km 14.5, kapar ca 7 km.

Rutten går annars upp till Lerjevallen och så new till Arkelstorp för en sväng ner till Barum och upp igen. Vid km 40 passerar vi starten igen, praktiskt om man vill ta en kort tur, eller bara hämta något vid bilen, om man har kört bil till kyrkan.
Vi går vidare Norrut över Predikstolen och vid km 52 finns nästa Nedkortningsmöjlighet, fortsätt rakt fram och anslut vid km 57, reguljär rutt gör en sväng upp till Skärsnäs.

Vid km 64 kan man välja att korta rejält och gå söderut och ansluta vid rutten på km 105 och gå direkt mot målet, kortar ca 40km.

Vi passerar en badplats, vid Raslången på väg väg mot Östafors, där vi fikar på utmärkta Vävboden.

Vid km 84 passeras Västanå Järngruva på vår väg ner mot Vångavägen.
Här kan man också korta och gå direkt åter till Starten och korta ca 12 km.

Backarna är många och långa, de studeras enklast på rutten, men bered dig på en utmaning och ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel