Nivå Längd 65 km Stigning 77 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 92% grus 8% asfalt 0% stig
Start & Mål 180 m från banans start finns en väl synlig gratisparkering mitt emot Skogskyrkogården.
Skapare Pontus Holmgård
Fika Prinsess Bageri i Sorsele
Nedkortning

Vildmark och väldigt fina skogsvägar, total avsaknad av civilisation, trafik, vägbommar och annat störande jox. Gott om vilda djur, turen rekommenderas inte under älgjakt.

Turen har sin början och slut i anslutning till tätorten Sorsele, med camping, cafeer, restauranger och hotell. Turen är en naturupplevelse med många sjöar och berg i fjällnära skog. En känsla av “att få komma bort helt och hållet en stund”. Badmöjlighet Stabburträsket 37 km in i banan (men inte en iordninggjord badplats).

Sör- Serberget, en ca 2 km lång klättring med snitt 6% lutning (upp till 12%) når banans högsta punkt 612 möh, 19 km in i banan..

Macken vid E45 kan man fylla vätska innan start samt ta en fika på Prinsess bageriet efter


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel