Nivå längd 111 km stigning 79 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 78% grus 22% asfalt
Start & Mål Upplands Väsby Station
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hökeriet
Nedkortning

En fantastiskt trevlig tur, många gårdar, grymt fika, flygplan och fantastiska vägar.

Vi utgår från stationen, cyklar förbi Stora Väsby och genom Löwenströmska Sjukhuset, vidare förbi kyrkan och den fina grusslingan ner till vikbanan.

Vik

Asfalt upp mot Torsåker och genom Lövsta Stuteri. Cykla försiktigt förbi gården, många hästar och djur, men inget problem att passera.

Lövsta

Vi kommer cykla nära två golfbanor och toucha Fysingen, färden går rakt igenom Tjusta GK. Vid km 36 tar vi en kortare stig över till Snåttsta gård, lite singletrack men inget för svårt.

Snåssta

Vägem från Ekeby ner mot Markimsvägen är ren propaganda för Gravel, det är bara att cykla och njuta.

Markim

Nu är vi nära dagens fikastopp. Hökeriet, en liten gårdsbutik med supergoda mackor och grym service. Man kan sita ute i deras trädgård. De har inte öppet alla dagar, men ringer man så kan de öppna för er.

Styrkta rullar man vidare Norrut, passerar en del stigar och små alléer, rundar Stora Söderby och kommer fram till Lunda, där finns klassiska Lunda Livs om man måste tanka dricka eller energi.

Söderby

Vi fortsätter nu Västerut och kommer rund Arlanda på Norra sidan, under pandemiåret 2020 var det nästan kusligt att det var så tomt där, sällan man såg flygplan. Vi cyklar över inflygningszonen, bra ställe ta en bild kanske?

Arlanda

Vi cyklar förbi Lundby gård och när vi kommer till asfalten finns ett kultigt ställe på höger sida. En man har skapat ett enklare museum med flygplan och gamla militärbilar. Att prata med honom och höra hans historier var en höjdpunkt.

Odensala

Nästa anhalt är Märsta, på vägen dit finns en hästgård en galoppbana och fina vägar, njut av allt du kan se.

Märsta passeras och vi går mot Rosersberg, vill man kan en extra fika intas i deras utmärka café. Vägarna är grymma och här finns några utmanade backar också. De sista km cyklas väster om Oxundasjön och vi är åter till Upplands Väsby.

God Tur!

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel