Nivå Längd 49 km Stigning 117/mil Tekniknivå 3
Underlag 80% grus 18% asfalt 2% stig
Start & Mål Tumba -> Östertälje
Skapare Gerry Askefalk
Fika Eldtomta
Nedkortning

En lite kortare tur, som såklart kan förlängas på alla möjliga sätt, men är väldigt fin i sig själv.

Vi startar från Tumba Station, och via lite villaområden kommer vi ner mot Lida. Vi följer Getaren och en kort bit asfalt sedan grusväg till Åvinge.
Där följer vi en stig längs fältet mot Karlshamra Gård.

Vi får en kort bit asfalt innan vi sticker rakt upp (brant backe!) över Klippsta och så ner till Asfaltsvägen igen. Vid Eldtomta kan det vara trevligt att fika, antingen nu på km23 eller när vi kommer åter från Skanssundet vid km38.

Vi cyklar över Vlads gård och så genom Kungsdalen. Vid anstalten Hall är det en kort bit asfalt och så är vi vid Östertälje station.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel