Idag ställde vi upp i cykelloppet Siljan runt, 16 mil med ett härligt peppat cykelteam.

Vi hade som vanligt en samling innan loppet där vår kapten Johan Lilja gick igenom sin lista med vad vi cyklister ska tänka på under loppet. Det omfattar allt ifrån vikten av att visa tecken, repetera kommunikation genom hela klungan och hur man ska uppföra sig i klungan. Allt för att Team Utan Gränsers klunga ska framföras på ett snyggt och säkert sätt.

Temperaturen började på behagliga 20 grader vid start på morgonkvisten, men under dagens lopp klättrade den till närmare 30 grader när vi närmade oss lunchtid.

Allt flöt på exemplariskt och teamet slapp både punkor, tekniska bekymmer och olyckor. Idag kändes det som vi var en väloljad samling cyklister som alla låg på ungefär samma nivå, vilket vi tror bidrog till att allt gick så bra.

Vi körde loppet med tre depåstopp och fick till ett rullsnitt på 30,4 km/tim, vilket var precis strax över det vi planerat. Vi gick imål efter ca 5 timmar och 55 minuter inkl depåstoppen och kunde då kvittera ut våra välförtjänta Dalahästar, vilket är ett kul minne att få istället för en medalj att hänga runt halsen.

Foto: Magnus Emanuel

Foto: Magnus Emanuel

Här är laguppställningen som deltog idag inkl fyra gästcyklister. Från Stockholm CK hade vi Maarit Nordmark och Olof Johnson. Sedan hade vi med Karin Särka från Hisingens CK, samt Thomas Måwe som är kompis till en medlem i TUG. Foto: Nils Rönström

Vill du hjälpa oss att hjälpa

Stöd gärna Team Utan Gränsers insamling till förmån för Läkare Utan Gränser genom att donera en slant i vår insamlingsbössa eller swisha ett valfritt belopp till 123 338 01 77.