Nivå Längd 92 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 80% grus 15% asfalt 5% stig
Start & Mål Trosa Bio
Skapare Gerry Askefalk
Fika Bergs Gård
Nedkortning
Grusets Vänner

Vi samlades i Trosa och rullar snart ut på kanonvägar, nästan inga bilar och omväxlande med klassisk grusväg, stig och enstaka mer tekniska partier.
Alla är pigga och det rullar på rätt fort ner till Nynäs Slott, de har inte öppnat för gäster än så vi förlade dagens fika till Bergs, mer om det senare.

Kort efter Nynäs kommer en grym vägsträcka och en fantastisk hamn, glada vänner, fint väder och fantastiska vägar, vad kan bli bättre?

En och annan utmaning fick vi också, vägen över åkern ovan, med stockar och allt gav oss dock en mil mer grus, det var det värt.

Vägen över åkern – sen kom steniga backen

Kort efter denna Hike-a-Bike var det fika, vi hade valt Bergs Gård, och det gjorde vi rätt i. Rätterna var goda, liksom bakverken. Prova gärna.

Spårpassagen ovan var också en väg för att få mindre asfalt och även denna får vi tacka Patric, för lokalkännedom går inte att slå.

Se upp för tåget.

Sista tre milen hem var lite tuffa, vi är inte alla vana vid längre distanser än men som vanligt tog alla hand om varandra och vi kom åter till Trosa, glada, nöjda och med nya minnen i banken.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel