Nivå Längd 39 km Stigning 86 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 98% grus 1% asfalt 1% stig
Start & Mål Skultuna
Skapare Victor Öberg
Fika Vid grillplatsen eller efter en promenad till Toftsjön.
Nedkortning

En grusvända i formen av en trana (med lite fantasi..). Många skilda typer av grus, allt från stenkross till superlättrullat! Finns parkering vid Skultuna kyrka vid start samt grillplats vid ruttens slut.

Vingen och ryggen består av ganska svårcyklad stenkross. Därför kan man förslagsvis cykla “magen” av tranan fram och tillbaka för en lättare rutt.

Både stig ner till vattnet samt grillplats finns utmarkerade. Turen går också förbi Surahammars brukshundsklubb samt en skjutbana (på den säkra sidan såklart!)

Stenkrossen på tranans vinge och rygg är riktigt tuff.

Vid grillplatsen eller efter en promenad till Toftsjön kan man fika.

Parkering vid Skultuna kyrka.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel