Nivå Längd 77 km Stigning 73 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 80% grus 20% asfalt
Start & Mål Centrala Norrköping
Skapare Magnus Lagher
Fika Löfstad Slott
Nedkortning
Tour de Ville

TdV föddes som en idé att cykla runt Norrköping på grusvägar. Rutten har förfinats under åren, och ser i dagsläget ut så här.

Börja vid Nya Torget. Där finns Coop om du vill proviantera innan och restauranger om du vill fylla energidepåerna efteråt. Vi cyklar bort mot den gamla postterminalen och Johannisborgs slottsruin.

Vidare ut på Kommendantvägen och bort mot Karlsro. Där lämnar vi asfalten och cyklar förbi Marieborg och Herstabergs båtuppläggningsplats. Vidare till Loddby, innan vi tar cykelbanan mot Kvillinge och in mot Ingelsta. Sväng av mot höger och Ringeby gård. Cykla på grusvägarna över Kvillingeslätten och ut vid Ringstamo.

Under Finspångsvägen och höger vid kraftledningsgatan. Du kommer sedan ut på Knivbergavägen. Ta höger och över gårdsplanen. (Det brukar finnas en skällande Jack Russell) Runda F13 och ut vid Leonardsberg. Över Fiskebybron och ut på Himmelstalund. Ta höger vid Islandshästarenan.

Under E4an och grusvägen mot Eksund. Sedan går rutten på grusvägar mot Löfstad slott. Om fikatarmen suger passa på att ta en kopp!

Du kommer cykla på nästan bilfria grusvägar väster och söder om soptippen innan du nästan når Göta Kanal. Vi vänder norr ut och kommer ut vid Karstorp. Där tar vi liten stig och korsar G:a Övägen innan vi cyklar i Öbonäs och sedan söder om Ensjön.

Ut mot E22an och korsa den mot Bjärby. Cyklar in mot staden innan vi vänder österut och rundar Kungsängens flygplats. Upp mot Berga och korsa Lindövägen. Avslutar med den “hemliga” vägen genom hamnen och över Sylten.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel