Nivå Längd 104 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 85% grus 15% asfalt
Start & Mål Ryaberg
Skapare Ulf Petäjä
Fika Torup & Lidahult
Nedkortning

Rutten passerar Torup och Lidhult, som båda är lämpliga startpunkter. Banan går i vildmark men passerar små byar med jämna mellanrum. Det är allt från småstökiga skogsvägar till mindre grusvägar och lite korta bitar asfalt. Backigast är det mellan Ryaberg och Torup.

Rutten går förbi Hunnsberg som är Kronbergs högsta punkt på 230 m.ö.h. Hunnsberg passeras på vägen från Lidhult till Ryaberg.
Bokskogen uppe i Svalilt – strax innan Ryaberg – är fantastisk på våren.

Direkt efter Ryaberg är det 2 km grusbacke. Mellan Fröslida och Torup är det några jobbiga backar när man passerar vindkraftparken utanför Torup.

Torup & Lidhult har livsmedelsaffärer. Caféet i Torup passeras också


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel