Nivå Längd 109 km Stigning 71 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 84% grus 14% asfalt 1% stig
Start & Mål Töreboda
Skapare Pontus Ekehult
Fika Sjötorp, Norrqvarn, Jonsboda
Nedkortning

Att cykla ca 4mil längs Göta Kanal är en underbar upplevelse; människor, båtar, fält, kossor, slussar mm. Turen bjuder på två distinkta cykelmiljöer, hälften på skogsvägar och hälften längs Göta kanal.

Var varse att cyklar du en varm sommardag kommer du inte kunna cykla fort längs Göta Kanal, är ofta väldigt många människor ute och vandrar eller cyklar, många barn på cykel så ta det lugnt!!

Turen bjuder på flera fika möjligheter, främst längs Göta Kanal; Sjötorp, Norrqvarn, Jonsboda, på den östra sidan är det tvärtom ont om dem, nödgar det går det att göra avstickare till Älgarås eller Hova.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel