Nivå Längd 126 km Stigning 90 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 90% grus 10% asfalt 0% stig/HAB
Start & Mål Tierp -> Uppsala
Skapare Gerry Askefalk
Fika Österbybruk & Storvreta
Nedkortning Man kan ta Upptåget från lite olika platser, se kartan

Fin envägstur från Tierp till Uppsala. Ta upptåget till Tierp och cykla till Uppsala, eller tvärtom.

Här kan du se tidtabellen. Cykel får tas med.

Väl i Tierp börjar turen norrut på asfalt en liten bit, följt av tre mil fina grusvägar. Första stället att skaffa lite energi är Örbyhus, där en ICA finns. Vi rundar Upplanda på vår väg till Österbybruk för lunch eller fika.

Efter den går turen en sväng runt Dannemora gruva för att sedan fortsätta västerut. Bra grusvägar med en kort asfaltspassage vid Vikstavägen.

Vid km90 kan välja gå till Skyttorp för att ta tåget om man vill.

Från Tensta fortsätter vi söderut mot Storvreta, kanske sitter en kaffe eller en bit Sushi bra där. Man kan också ta tåget därifrån om krafterna tryter.

Efter Storvreta kommer en passage som ibland är lite stig men går fint att cykla, vi passerar Kungagravarna på vår väg åter till Uppsala C.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel