Nivå Längd 148 km Stigning 82 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 91% grus 6% asfalt 3% stig
Start & Mål Lövhagen
Skapare Gerry Askefalk
Fika Gimo,faringe Knutby
Nedkortning

En långpanna på fina vägar, en del tuffa HAB partier som kan rundas, trivsamt vackert och fint. Parkera i vägren vid starten eller nere vid kyrkan i Gottröra

Första etappen är upp till Knutby som nås efter 25km, kanske tanka något på ICA, det är 5 mil kvar till Gimo. Fina vägar utan större svårigheter och omväxlande. När vi når 292 snirklar vi oss fram på lite mindre vägar. Framme i Gimo finns flera alternativ, se kartan.

Vi passerar också ett gruvhål där p vår väg söderut

Lite HAB

Vi kommer åter passera Knutby vid km 115 så behövs det kanske man gör att till besök på Ica. Från Ekeby är det lite hike-e-bike, allt beroende på väder och årstid, har passerat där flera gånger så det går fint trots allt.

Vid Faringe finns GoBiten som ibland har fika.

Därefter är det raka spåret åter till starten, trevligt och utan stök.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel