Nivå Längd 115 km Stigning 86 m/mil Tekniknivå 2
Underlag 91% grus 8% asfalt 1% stig
Start & Mål Finspång
Skapare Gerry Askefalk
Fika Tjällmo och Igelfors
Nedkortning

Finspång, en liten ort i Östergötland är startpunkt för detta äventyr.

Man kan parkera t.ex. vid Coop. Turen börjar längs en gammal banvall. Efter ca 8 km når man Sonstorp där vi viker västerut. Skog och öppnafält turas om längs turen. Vi kommer till Tjällmo efter 38 km, där finns affär, pizzeria och ett gästgiferi. Det kan kanske passa med lite energi?

Direkt efter Tjällmo tar vi en lov Västerut, den har ett par partier som är mer av stig karaktär, vill man undvika kan man istället ta asfalten rakt norrut och ansluta på rutten vid km 44. Stigarna är dock enkla så våga prova.

Nu följer en sträcka med lite mer skog, det finns inga caféer eller affärer. Kyrkan vid Folkström kan erbjuda vatten.

Vid Älgsjön kommer ett fint badställe. Nästa anhalt är Igelfors som har affär och Pizza, sista chansen innan vi är åter i Finspång.

Efter Yxviken är det asfalt in till Finspång igen.
Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel