Nivå Längd 131 km Stigning 102 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 87% grus 10% asfalt 3% stig
Start & Mål Åkersberga GK
Skapare Gerry Askefalk
Fika Hökeriet och Växplats Nybyn
Nedkortning Många olika

En rätt jobbig men också kul tur, med två av de bästa fiken jag vet. Det finns många sätt att korta, men då kan man missa fiken :)

Vi börjar vid Åkersberga GK, där finns en ok parkering. Vid km 4 ser det ibland lite olika ut, man får anpassa och ta den väg som är öppen, men igenom kommer man.

Vid km22 kan man korta 30 km genom att skippa turen till Lindholmen, då missar man tyvärr Hökeriet.

Efter Kårsta, vid km 63 finns ett kortare stigparti. Vid km 67 är man relativt nära Roslagsstoppet, om man är sugen, inte så charmigt men det finns enklare mat.

Från km 70 är det en fantastisk sträcka runt Viren, och vid km 78 kan man välja bort Växplats Nybyn och gå rakt söderut, kapar ca 10km men också ett underbart fik.

Vi går nu söderut och vid Sättra blir det asfalt, men inte vilken asfalt som helst, en av Stockholms finaste sträckor, tycker jag.

Vid km 119 är det en bit stig innan vi cyklar åter till golfklubben på snälla vägar.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel