The Dino

Nivå längd 44 km stigning 102 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 95% grus 5% asfalt
Start & Mål Stockholm SCS Loop
Skapare Gerry Askefalk

The Dino Klassisk träningsrunda i Erstavik. Jobbig med en del skarpa backar, men fin och med många grymma passager. Brotorps kanalbro är en. Man cyklar bokstavligen genom vassen och på en sjö.
Starten för denna rutt går från Hammarby Sjöstad och Specialized Concept Store, också det en klassisk startpunkt.

Brotoprt

Lliksom passagen över Ältasjön. Här går en lång träbro rakt över ältasjön.

Ältasjön

Bänken vid Erstaviksbadet är en klassiker. Avbildad otaliga gånger, men på goda grunder. Kanske en bra plats att vila och bese utsikten.
På sommaren kan man med fördel ta ett dopp vid den fina sandstranden, då det är en liten bit att gå är här färre personer än vad kvaliteten på stranden annars skulle vara värd.

Erstavik

Tänk på att det finns en rad skymda kurvor och kan vara både barnvagnar, hundar och andra cyklister runt hörnet, var försiktig.

Update: Cykelförbud vid Flatenbadet och Hockeyhallen, rutten uppdaterad.

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel

2 kommentarer

  1. Lukas Holm

    Fin runda! Det är dock ett GPS-fel i rutten. Vid 37.3 km så hoppar rutten från motionsspåret ner till cykelbanan. Där går det inte att cykla. Jag antar att rutten egentligen skall gå vidare på motionsspåret ner till tennisbanorna.

    Mvh
    Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén