Start & Mål: Höör
Underlag: 88% grus 11% asfalt 1% stig
Skapare: Team RMI
Längd: 3 Dagar

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
344 91 1

Team RMI Skåne 344 är en rutt på mestadels grusvägar som förslagsvis avnjutes under tre dagar.

Det finns bra möjligheter att proviantera i byarna man passerar. Skåne 344 är dragen så man kan nyttja vindskydden som tillhör Skåneleden.

Ta gärna med ex en tarp om det skulle visa sig att vindskydden är upptagna… Det finns ofta dricksvatten, toalett och eldstad med ved vid vindskydden.

Vi stannade vid vindskydden i Vesslarp NV om Immeln (Lat 56.342133 Lng 14.31095)och Brammarp uppe på Hallandsåsen. (Lat 56.367034 Lng 12.940526). Andra vindskydd som också ligger längs Skåne 344 är Bökestad Sågmölla. Brotorpet, Vedema, Koarp mfl.

Kika på Skåneleden för aktuell info och fler vindskydd.
Vi klassar rutten som lätt till medelsvår med tanke på etappernas längd, möjligheten till både övernattnings och provianteringsmöjligheter. Utmaningen varierar givetvis beroende på när på året man genomför turen.

Man kan med fördel ansluta till  eller avsluta rutten från tågstationerna i Höör, Sölvesborg, Hässleholm och Båstad. Detta innebär att man kan dela upp rutten på ett enkelt sätt om man inte har möjlighet att ta sig runt hela turen, givetvis rekommenderar vi att man tar sig runt hela turen. Den är fantastisk.

Vi önskar er en trevli runda med många härliga mil och upplevelser.
Team RMI


Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel