Nivå Längd 135 km Stigning 100 m/mil Tekniknivå 4/td>
Underlag 87% grus 11% asfalt 2% stig
Start & Mål Björklinge
Skapare Gerry Askefalk
Fika Ästervåla och Habo
Nedkortning Flera, till priset av mer asfalt

Sjöar, vem älskar inte cykla runt dem? Kartan säger +1,900 hm men det stämmer inte, mer 1,200hm. Turen börjar och slutar i Björklinge.

Första sträckan tar oss till Tämnaren, vid Lockelsbo och vid km30 har vi en kort passage genom skog, bort till torvtäckten. Vi fortsätter genom Iggebo naturreservat och ner till Östervåla, läge för Lunch? Affär och Pizzeria finns.

Vi fortsätter Västerut och vid Arlingbo börjar återfärden över Holm och Gräsbo naturreservat. Vid km 85 är det igen en bit hike-a-bike ner mot Karbo.

Vi fortsätter mot Harbo, där finns affär och flera restauranger om man behöver fylla på energi. Turen gör en ögla över Risänge och sedan genom skogen åter till Björklinge

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel