Svartedalen gravelloop

Nivå längd 120 km stigning 138 hm/mil tekniknivå 2
Underlag 70% grus 27% asfalt 3% stig
Start & Mål Bottenstugan Svartedalen
Skapare Risto Aalto
Fika Medhavd fika vid Bottenstugan
Nedkortning Välj 1 eller 2 loopar…

Svartedalen gravelloop

Denna rutt består av två loopar, båda utgår från Bottenstugan där det finns plats att parkera för den som kommer med bil. Där finns också utmärkta fikaplatser för en landning mellan looparna.

Foto: Södra Bohuslän Turism

Enligt ruttförslaget går den första loopen motsols, norrut. Den är lite längre och består av mer grus än den andra loopen. Den innehåller också tre sektioner markerade i rosa som kan vara lite mer besvärliga. Man kanske får kliva av cykeln och gå en bit. Skicka gärna feedback på detta oavsett hur de tre sträckorna var.

Foto: Fredrik Lundqvist

Den andra loopen är lite kortare, går medsols söderut och är nästan 50/50 grus och asfalt. Mycket lättare med andra ord.

Studera noterna på rutten, finns ett par avsnitt med Hike-a-Bike.

Man också “modda” rutten, välja att bara cykla den ena eller andra slingan, eller rent av cykla åt motsatt håll… :) Hursomhelst, trevlig cykling önskas!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel

7 kommentarer

 1. Peter

  Har idag provat denna runda, körde hela med en paus mellan 1: och 2:a loopen.
  En mycket fin runda men vi fick bära/släpa cykeln vid 64,8->65,8 och 109.5->109.8, dessa ställen funkar inte att cykla med någon typ av cykel. Men helheten så är det en fin men ganska jobbig runda.

  • Risto Aalto

   Tack för feedback Peter, Jag har nu lagt in lite varningar på RWGPS på de ställen du angett. Om du har bilder eller annan info som du vill publicera kan du skicka det till mig såfixar jag.//Risto

  • Brandy

   Hi – I ran the route this weekend and ran into the same problems at these mentioned markers. Given that it is late summer, I could barely even figure out how to carry my bike through these sections, it was so tall brush. A bit scary as well!

 2. Gerry Askefalk

  Tack Peter, då kanske vi kan flytta den till körda rutter. Stort tack för din input.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Drivs med WordPress & Tema av Anders Norén