Team Utan Gränser startade säsongen 2019 med ett pass på den rätt nyöppnade träningsstudion med det lite knepiga, men tjusiga namnet Studio L’Echelon. De huserar på Östermalm i Stockholm på Nybrogatan 74.

De använder sig av träningscyklar från Wattbike och innan vi kom dit hade vi försett dem en lista på våra deltages FTP och maxpuls. Detta behövs för att respektive träningscykel ska fungera så effektivt som möjligt utifrån varje persons data. Framför alla cyklar på väggen displayades respektive cyklist och dess data snyggt.

Det coola med detta intervallpass var att alla oavsett hur stark man är kunde delta utifrån sina förutsättningar, men ändå träningscykla tillsammans i grupp.

Vi hade bokat ett privat pass bara för våra medlemmar och intresset var stort att få vara med, då över 25 medlemmar deltog.

Längden på dagens intervallpass var 2 timmar och det var uppbyggt så att man började med en uppvärmning och lätt motstånd. Sedan började intervallerna och hela tiden ser man en liggande stapel som skiftar i olika färger beroende på hur man ligger till i förhållande till den procent av sin FTP som man enligt delmomentet ska hålla. Om stapeln är grön, så är allt perfekt. Blå och gul då ska man ta i mer och är den röd då är man för stark 💪🏼

Studio L’Echelon har hittat ett sätt att göra gruppcykling inomhus spännande och effektiv. Det är något helt annat än klassisk spinning. Vi kan verkligen rekommendera detta, då det var ett nytt och kanonkul sätt att cykelträna på tillsammans och svetten flödade i mängder idag. Nästa vecka kör vi vårt andra pass där.

Här är lite bilder från dagen:

Foto: Patrik Forssell
Foto: Magnus Emanuel
Foto: Jessica Tegnér
Foto: Nils Rönnström
Foto: Magnus Emanuel
Foto: Carl Lybeck
Vissa deltagare svettades mer än andra.
Foto: Patrik Forssell