Nivå Längd 55 km Stigning 100/mil Tekniknivå 3
Underlag 65% grus 32% asfalt 3% stig
Start & Mål Strömma Kanal
Skapare Gerry Askefalk
Fika Bullandö Glassfabrik
Nedkortning

Det här är en fin och något kortare tur på Norra Värmdö.
Den börjar och slutar vid Strömma kanal. Där kan man parkera och det finns två restauranger för after bike om så önskas.

Vi börjar över Fågelbro och så en lite hemlig väg längs helt fantastiska våmfjärden.

Våmfjärden

På väg mot Malma tar vi av in på Vindbrovägen, en riktig pärla den med.

Vindbrovägen

Den kommer fram till Golfklubben och via en stig tar vi oss åter till Strömma. Men inte för att stanna utan vi fortsätter längs vattnet över Brevik.

DCIM\100GOPRO\G0018377.JPG

Riktigt fina vägar upp till Fagerdalavägen. Vi går höger och följer leden. Sista biten in till Bullandö är en mix av grus och asfalt.


Fika gärna på Bullandö Glassfabrik, världsklass!
Vid km 30 passerar vi en kohage, var noga med att stänga efter dig.

Vi cyklar över Saltarö och så ner mot Kopparmora. Vägen ner mot den hemliga stigen är lite brant så ta det varligt. Vi får lite asdalt genom Evlinge.
Nästa etapp är över Nora och Tuna, vid sidan av Kustlinjen. Vi tar nu ner mot Brevik igen men en annan väg för att till sist följa vattnet åter till Strömma.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel