Nivå Längd 44 km Stigning 134 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 70% grus 30% asfalt 0% stig
Start & Mål Gävle
Skapare Olof Nilsson
Fika Sorundabagaren
Nedkortning

En stadsnära grusrunda. Den går att korta av och förlänga hur mycket som helst. Men det här är min standardrunda som jag varierar efter humör och väder.

Rutten börjar på ett motionsspår. På helgerna kan det vara mycket folk som promenerar och springer. Då kan det vara bättre att ta asfalterade cykelbanan i början för att inte reta upp folk i onödan
Efter ca 15 km passerar man Ersbo och Microsofts serverhallbygge. Där är det oftast mycket byggtrafik och maskiner

Vid Sälgsjön efter ca 18 km finns en liten badplats

Vid Gävle Bro kan man stanna och fika och titta uppifrån på bilarna på E4. Annars är tycker jag trevligaste fikastället är caféet i Boulognerskogen är bara 1 km från parkeringen.

Rutten börjar/slutar vid Teknikparken i Gävle. Stor parkering finns intill rondellen


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel