Nivå Längd 99 km Stigning 110 m/mil Tekniknivå 3/td>
Underlag 82% grus 16 asfalt 2% stig
Start & Mål Boxholm
Skapare Gerry Askefalk
Fika Blåviken/Torpön & Tranås
Nedkortning

Sommen runt, Metric Century, finns även en längre version, 16 mil.

Start i Boxholm och söderut mot Laxberg. Km 7 -9 har några stigpartier, asfalt är alternativet. Vi gör en vid båge ner mot färjan vid blåvik. Det finns restauranger på båda sidor om sundet. På Torpösidan finns också Torpö Naturum, väl värt ett besök. Här kan du läsa på vilka tider färjan kör, tidtabell.

Mellan km 33 och 36 är det några lite tuffare passager. Vid km 47 ligger Lomsviken, en rastplats med väldigt fin utsikt, kan vara mycket bilar i säsong. Vi går nu Norrut, vid km56-58 är det också lite stig.

När vi kommer till Tranås, finns många alternativ på mat/fika. Vi tar oss sedan vidare via Golfbanan. Vid km 74 går vi över järnvägen, obevakad övergång, så se upp noga.

Vi passerar Sommen och en sista grusbit tar oss åter till Boxholm.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel