Nivå Längd 164 km Stigning 121 m/mil Tekniknivå 3/td>
Underlag 82% grus 16 asfalt 2% stig
Start & Mål Boxholm
Skapare Gerry Askefalk
Fika Malexander, Made By Emma, Sjökullen,Tranås
Nedkortning

Sommen runt, Century, finns även en kortare version, 10 mil.

Start i Boxholm och söderut mot Laxberg. Km 7 -9 har några stigpartier, asfalt är alternativet. Vi fortsätter över Somvik mot Malexander, ökänt efter Polismorden där, det finns en minnesplats om man vill visa sin respekt. I Malexander kan man äta och handla i affären.

Efter Malexander gör vi en lov Norrut för att sedan gå söder mot Nästången och lite mat på Made By Emma. Ett alternativ är att vänta till Sjökullem vid km 104.

När vi kommer till Tranås, finns många alternativ på mat/fika. Vi tar oss sedan vidare via Golfbanan. Vid km 141 går vi över järnvägen, obevakad övergång, så se upp noga.

Vi passerar Sommen och en sista grusbit tar oss åter till Boxholm.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel