Nivå Längd 205 km Stigning 62m/mil Tekniknivå 4
Underlag 50% grus 45% asfalt 5% stig
Start & Mål Huddinge
Skapare Staffan Öberg
Fika Lövhagens Café i Nynyshamn Eldtomta Café, Grödinge, Häringe Slott
Nedkortning Skippa Grytnäs, Skippa Skanssundet. Ta pendeln hem.

En lång, hård dag väntar den som antar denna utmaning. Känns fint och bra första timmarna, men tiden och kilometrarna nöter ned en. Start i Huddinge Centrum och sedan ut mot kusten via Tungelsta. Fina grusvägar ned mot Nynäs. Häringe Slott har en härlig slinga Ni inte får missa. Även våtmarkerna strax innan Nynäs är fin. Kustvägen vid havsbandet innan Café Lövhagen är superb! Efter Nynäs är det utmanande stig en bit och därefter mot Stora Vika och ut på halvön mot Grytnäs. Kuperade vägar upp mot Kagghamra och kort stigparti innan man når Grödingelandet. En till fika på Eldtomta Café är inte fel när man kommit så här långt. Härlig grusväg bort mot Hall och sedan hem över Rönninge och Tumba. 205 KM senare är du tillbaka vid startplatsen.

Passerar skjutfält efter KM 31, kolla så det inte är skjutövning. KM 83 – 86 är stig med viss utmaning, cred om du cyklar över “bron”. Kort stigparti efter KM 114, där de flesta kommer behöv gå en kort bit. Efter KM 150 är det ett kort parti stig som kan vara lite svårnavigerad. Cykla upp längs kanten på åkern och ta stigen på vänster sida när det börjar plana ut. Kör INTE vägen förbi herrgården, ägaren är inte road av att man passerar hans farstudörr. Vid KM 182,5 får du bära hojen en kort bit när du ska över “bron”

Nynäshamns Strandväg – Sveriges finaste vägavsnitt?
Kagghamra: Stockholms “hetaste” soptipp (nu täckt med sand) Hall – inget bra ställe för fika…
Härliga Häringe Slott – spökar visst där?
Hillbilly Country innan Tungelsta – hör du banjomusik – trampa snabbare!

Fika: En stenhård utmaning för stenhårda Gravellers! Körs helst på en söndag… Häringe Slott.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

<

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel