Nivå Längd 126 km Stigning 77 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 80% grus 10% asfalt 10% stig
Start & Mål Skövde
Skapare Peter Karlsson
Fika Ta med
Nedkortning

Startar på små asfaltvägar ut ur Skövde upp förbi Fjället. Man svänger sedan av Törebodavägen i höjd med Skövde flygplats och in på fina breda stigar. Dessa övergår i fina grusvägar i en loop norr om Tibro.

Efter man svänger av Breviksvägen och ca 1 mil genom skogen ner mot Mofalla  /Mullsjön en hel del först smal men bra sedan stenig  & rotig singletrack som funkar ok om man tar det lite lugnt.

Ett par passager  där man måste bära cykeln genom lite snårig terräng, men förutom det fantastiskt fina och lättrullade grusvägar genom härlig lantlig idyll.

om beskrivs ovan en del steniga / rotiga stigar även några sektioner där man får bära cykeln över lite sumpmark.

Dock inget farligt.

Några vägbommar som är klart markerade. Inga fik utsatta, ta med mycket vätska.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel