Start & Mål: Åhus
Underlag: 75% grus 20% asfalt 5% stig
Skapare: Gerry Askefalk
Längd: 3 Dagar

Dag Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
1 124 75 4
2 141 50 4
3 143 76 3

Wow, vilken tur, ja och även med vädret.
Dag 1 och 2 i stort sett vindstilla, vem skulle ha trott det? I Skåne?

DCIM\101GOPRO\G0123196.JPG

Vi blev 8 glada som cyklade iväg från Åhus mot Simrishamn, väldigt trevligt
och snällt. Inga riktiga hinder, kanske en kort bit sand. Upp till Stenshuvud är det en liten klättring, ja och så en tillbaka också.

Vi fick träffa lite Alpackor en hel del rovfågel och annat fint. Lunch i Simrishamn och sedan äventyr längs kusten bort mot Ystad. En del lyft, lite HAB men sånt hör ju till.

Efter Sandhammaren blev det också en del sand, men det är bara ta det lugnt.

Väl i Ystad satt ju en öl eller två rätt bra liksom en dusch och tvätt av
kläder. Vi kör ju så kallad creditcard bikepacking, så minimalt med grejer med. Tyngst är nästan elektroniken med batterier laddare sladdar mm.

Dag 2 från Ystad till Malmö realtidsmoddade vi lite, det var så unikt cykla helt nära havet så vi valde att göra det, även om det innebar asfalt. En del sköna special sträckor fick vi till och så kommer vi till Skanör/Falsterbo.

Här gör jag ett felbeslut, klättrar över en grind och får betalt i form
av rosriv och tre km promenad, men det var iaf vackert.

Efter lika fika så fortsätter vi sista 35k till Malmö, även här en del spännande äventyr. Vi kommer till ett stort fält, 40 hästar lika många kor(hade en, bara en spene hmm). Vi pinnar på över slätten och slickar sedan kusten vidare under Öresundsbron innan vi kommer fram till Malmö.

Sista dagen innebar Bokskogen, Häckeberga och Degerberga. I Haspelösa visade det sig vara traktorparty :) Traktorer, veteranbilar MC och såklart “Änglahund” live på bredaste skånska.

Vad det blir nästa år? Stay tuned!

Dag 1 Åhus till Ystad


Dag 2 – Ystad till Malmö


Dag 3 – Malmö till Åhus


Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel