Nivå Längd 73 km Stigning 133 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 50% grus 40% asfalt 10% stig
Start & Mål Lida Loop
Skapare Stefan Karlsson
Fika Nätra Hembygdsgård eller Kajkanten
Nedkortning

Start och mål Coop Köpmanholmen. Mestadels väg. Ett par korta stigavsnitt, varav det första redan inne i Köpmanholmen, som har en svårhittat ingång eftersom det börjar bli igenväxt.

Bitvis kan Bjästamon vara tungcyklad pga lös sand.

Relationen grus, väg och singeltrack är en väldigt grov gissning.

Man får vara lite fokuserad på stigavsnitten. Det finns en del gropar och stenar som bör undvikas. Annars är det i huvudsak lättkört.

Herrgårdsparken i Köpmanholmen. [Välkommen till Örnsköldsviks kommun] – Herrgårdsparken

Trysunda och Ulvöarna väl värda ett besök, men det är en resa för sig. Båtarna dit går från Kajkanten i Köpanholmen. https://www.ulvon.info

Höga kusten är fullt av långa backar och den första kommer redan när du lämnar Nätrafjärden efter ca 3 km.

Fika kan man göra vid Nätra hembygdsgård: Hitta oss | natrahembygd.se , eller varför inte avsluta med en öl och en bit mat på Kajkanten: Kajkanten | Restaurang och Bed and Breakfast i Höga Kusten

Vatten vid Bjästa, Köpmanholmen. Svårare att hitta någon påfyllning väster om Bjästa.

Coop Köpmanholmen eller Herrgårdsparkens parkering. Det går att ta sig kommunalt från Ö-vik med buss, men trafiken är sparsam.

OBS: En kort bit på Bjästamon delar spår med löpare (mellan km 17 och 20) och då får lägga till sitt gladaste och trevligaste jag och lämna löparna plats.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel