Nivå Längd 65 km Stigning 115/mil Tekniknivå 3
Underlag 65% grus 32% asfalt 3% stig
Start & Mål Hammarby Sjöstad
Skapare Gerry Askefalk
Nedkortning Ev pendel från några platser.

Stockholm är fantastiskt, det här är en väldigt fin tur, som går sjönära vid Årsta och Mälarens södra strand innan den byter karaktär och tar dig åter via Ballingsnäs och Hellas. Om man cyklar den en varm lördag så kan det vara en hel del människor den första milen.

Turen har inga stora svårigheter men det finns några ställen där man kanske väljer att leda cykeln. Det finns t.ex. två trappor längs Mälardelen, men har man skills går det fint att cykla.

Den här turen har en del rätt skarpa backar, inte så långa men skarpa. Det ska dock inte avskräcka någon, att leda cykeln går bra.

Sommartid finns det caféer i överflöd, höst och vår lite mindre så.

Hoppas du får en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel