Nivå Längd 72 km Stigning 105/mil Tekniknivå 3
Underlag 70% grus 28% asfalt 2% stig
Start & Mål Gustavsberg
Skapare Gerry Askefalk
Fika Bullandö Glassfabrik
Nedkortning

En fin tur på Wermdö med en hel del vatten, fina vägar och så toppenfika på https://www.bullandoglassfabrik.se/

Turen börjar i Gustavsberg, där finns bra med parkering och hamncafét har bra kaffe för start och/eller mål. Turen passerar några ställen där man absolut ska gå förbi eventuella flanörer, visa hänsyn.

Vi börjar över Golfbanan och sedan vidare mot Velamsund och lilla Kovik.


Vi fortsätter mot Betsede där vi följer vattnet och går sedan mot Hemmesta skog via lite asfalt. Grus via Nora och Andersdal innan vi går norr mot Bullandö och lite fika.

Vi utforskar därefter Brevik som har riktiga propagandavägar förbi Wallenbergs residens.

Kustlinjen mot Strömma är en personlig favorit! En längre bit asfalt tar oss till Mölnvik och sedan en kortare hab innan vi når lemshaga och tar oss ut på sportgruset och via Torpängen och Artipelag når klassiska Tjustviksrundan.

Ha en riktigt fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel