Nivå Längd 105 km Stigning 62 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 90% grus 10% asfalt
Start & Mål Rörbäcksnäs
Skapare Fredrik Lundqvist
Fika Ta med
Nedkortning

Rörbäcksnäs är inte bara fina stigar utan här finns också fantastiska områden med grus. Denna tur går söderut mot och över gränsen till Värmland. Turen startar från mtbcentralen vid skolan på asfalt och viker sedan av mot Tandsjön på grus. I denna sjö får vi svaret på vad vi söker på denna tur. Åsar över myrar och vatten. Vi får dock ge oss till tåls och fortsätter färden vidare mot Löten. Färden går vidare på fina grusvägar och i ett levande landskap som varvas med rena vildmarken och skogsavverkning. Vi rundar Tisjön för färd norrut. Här har vi många fina åsar framför oss där åsen ut i Tåsjön vid gränsen till Värmland är mest spektakulär. Vid sjön Grycken kan man fortsätta väster om och te x komma ut ovanför S Lötsjön för att cykla mer och inte på delar av tidigare cyklad väg. Färden går vidare mot Löten som lovar en fin stigning så här på sluttampen. Sen är det bara att fortsätta.

Tänk på att fylla förråden i Rörbäcksnäs där det finns en utmärkt lanthandel. En intressant plats att se är en lång smal ås som går ut i Tåsjön på gränsen till Värmland.

Rörbäcksnäs Mtb har en mycket välordnad P för cyklister vid skolan. Varför inte ge dem lite kred och supporta med en swishöverföring!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel