Nivå Längd 51 km Stigning 231 m/mil Tekniknivå 4
Underlag 85% grus 10% asfalt 5% stig
Start & Mål Lund
Skapare Daniel Klang
Fika Tornahällestad lanthandel är ett givet stopp på fikaturen. Genarp är lite utanför men funkar med. Skrylle funkar med.
Nedkortning

En skön blandning mellan stadsasfalt och grus.

Vi går ut på grusvägen bland öppna fält för att komma in i skogen vid rommelåsen. Där kan man bara köra grusvägar eller vita slingan, single-track som jag gjorde en bit här. Är vinden östlig kan man med fördel köra andra hållet och få skön medvind hem. Rutten går även utmärkt att börja som gruppcykling utanför Lund, Staffanstorp, Genarp, Dalby osv. Finns öven 2 badsjöar, knivåsen och Billebjer som man passerar. Bra ställen för medhavd fika annars. Vill man göra rutten kortare eller längre finns många alternativ runt Rommelåsen, ut på Revingefältet eller runt Skrylle mot Mårryd och S Sanby.

Finns rötter och sten på slingan på åsen och när man ska in på nerlagda järnvägsspåret till Tornahällestad så är det en liten träspång med en rot man ska över.

Gjorde lite Highlights i Komoot men det säljs dricka på grusvägen vid väderklinten som jag tog foto på. Och går man upp på Billeberget så har man milsvid utsikt.

Finns några stigningar på åsen, den första börjar direkt på grusvägen. Väljer man slingan så är det en grym backe på andra delen. Sen går det brant ner med hopp för mtb. Väljer man grusvägar är det betydligt lugnare. Sista nerförsbacken till Lund från Hardeberga är lite jobbig om man inte gillar hög fart på ojämnt underlag.

Fika: Tornahällestad lanthandel är ett givet stopp på fikaturen. Genarp är lite utanför men funkar med. Skrylle funkar med.

Finns pågatågen till Lund som man får ha med cykeln på


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel