Underlag: 86% grus 13% asfalt 1% singletrack
Start & Mål: Rimbo
Fika: Svanberga Pizza
Skapare: Gerry Askefalk

Längd (km) Stigning (hm/mil) Teknik (1-5)
113 71 2

En tur som innehåller det mesta sjöar, skogar ängar banvall bad och fantastisk natur. Redan efter en km börjar grusvägarna. Till början traditionell sådan men efter ett tag på gamla banvallen upp mot Rånäs. Större delen av banvallen har både asfalt och grus, skönt att kunna välja.

Väl framme vid Rånäs kommer en kort asfaltssträcka innan vi snirklar oss fram på gruset igen.

26 km

Inga svårigheter längs dessa vägar, bara vacker natur ett och annat djur och ditt och dina vänners skratt.

Slingrande vägar

Framme vid Österängby blir det asfalt ner mot Sättraby. Vid 42 km är det en passage som först ser lite förvirrande ut men följ rutten så kommer man ut på trevlig grusväg igen. Det finns en bit väg som går helt nära Erkens Norra strand, men den är felaktigt utritad på NVDB som grus men är nylagd asfalt, om än vacker. Rutten är nu dragen lite längre norrut istället. Från Sebende rullar man asfalt in mot lunch i Svanberga.

Där finns också en badplats om man är sugen på ett dopp. Den nyfikne kan se att det finns bilder på kartan där inte rutten går, vid cykling så gick “vägen” rakt genom en tjurhage med tre glada tjurkalvar som absolut ville busa, vi avböjde trots allt och gick genom skogen. Som rutten är dragen nu är det enklare. :)

Tjurkalvar

Efter lunch och en kort bit asfalt cyklar man genom kulturlandskap på underbara vägar.

Någon kortare asfaltdel annars perfekt före ner mot Finsta. Precis innan kan man besöka Heliga Birgittas Bönegrotta om man är historiskt intresserad.

Från Finsta cyklar man den gamla banvallen åter mot Rimbo. Kanske avslutar man turen med en glass på något café där?

Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel