I helgen var det tävling i lagtempo i Uppsala och ett gäng från TUG fanns med på startlistan. Lagtempot arrangerades av CK Uni och är ett lopp på 6 mil på en 2 milsbana strax norr om Uppsala. Lagen består av 4 deltagare, där tiden tas på den 3:e i mål. Ett 20 tal cykellag kom till start och trotsade det rejält blåsiga vädret med regn sista milen.

Peter Björnäs racerapport

Vårt lag kom att bestå av undertecknad, Conny Mårtensson, Daniel Horner och Robert Trouin. De båda sistnämnda är dagens hjältar. För utan dem hade det inte blivit något lag från TUG. Till en början fick vi nämligen bara ihop 3 deltagare, men kort därefter meddelade Daniel att han ville få revansch från “slitet” på Roslagshösten (vilket han fick), men igår kväll meddelade Erik Ödehn att han blivit förkyld. Då kliver Robert Trouin rakt in från avbytarbänken och gör ett formidabelt jobb. Detta var faktadelen. Nu vidare till själva rejset.

Efter att ha hälsat på många bekanta i andra lag bl a Anders Evaldsson och Robert Otterstål från TUG som idag körde för Margitcykel respektive Valhall så var det nedräkning till start. Vår strategi var att undvika att gå ut alltför hårt då 6 mil är ganska långt, och då vi ville få med alla så långt som bara möjligt.

Omgående så märktes den hårda vinden av, och det gällde att ligga på vinge istället för rakt bakom. Något som vi blev bättre på efterhand, men det kändes lite avigt att som förste man söka sig utåt i vägbanan för att ge de andra utrymme att skapa en vinge bakom. Inte minst då det inte var några avlysta vägar. Hade vi varit mer samspelta borde förste man ha slagit av inåt vägbanan ibland för att därigenom kunnat hålla vingen mer intakt, men säkerheten fick gå först..

Redan efter en kvart hade Margitcykel hunnit ikapp oss, vilket kändes jobbigt då de startade en minut bakom oss. Så småningom blev vi nog passerade av åtminstone en handfull lag, och varje gång såg det ut som att vi skulle sega oss ikapp dem igen, men sakta men säkert försvann de utom synhåll. Vi körde bara om några lag, och de stackare som hade blivit avhängda från sina lag. De såg inte pigga ut vill jag lova.

Första varvet var relativt tufft inte minst pga all sid- och motvind, och att vi hade svårt med placeringen på vägbanan, men under det andra varvet flöt allt på riktigt bra, och snittfarten låg strax över 37. Vi var relativt jämspelta, och kapten Conny behövde inte göra så mycket mer än att trampa tappert. Så var det dags för det tredje och sista varvet. Nu började det kännas ordentligt i kroppen. Förningarnas intensitet och duration varierade alltmer och det uppstod luckor ibland. Dessutom regnade det sista milen, vilket bidrog till att trötta ut oss ytterligare, men efter att ha passerat en avhängd och sliten Martin Schreiber med några km kvar så fick i vart fall ungtupparna i laget förnyade krafter och vi kunde spurta i mål. På grund av regnet blev det varken läsk eller kakor efteråt, men vi orkade i vart fall med ett gruppfoto och en kram.

Sluttiden blev ca 1:39 med en snittfart på 37,4, vilket tyvärr placerade oss nära botten placeringsmässigt. Vinnarlaget hade som jämförelse strax över 45 i snitt och Margitcykel drygt 39, Valhall knappt 40. Vi gjorde dock vad vi kunde utifrån våra förutsättningar, och jag (tror att ni andra delar min uppfattning) känner mig nöjd med insatsen.

Sammantaget så var det en rolig tävlingsform, om än slitig. Snittwatten var hög, men det var inte alls samma höga toppar som på linjelopp. Kul med ett rejs där det verkligen gäller att samarbeta.

Detta var min fjortonde tävling för i år, och säsongen sjunger på sista versen, vilket åtminstone jag tycker känns skönt. Snart tid för lite manjana, racketsport och mer löpning samt gym, men förhoppningsvis hinner jag med en racerapport till innan dess.

Bra jobbat igår och tack Peter Björnäs för en grym racerapport. Sedan vill vi tacka Robert Trouin för fotot och vill du kan du kolla in en kortare film från loppet som Robert filmat från cykeln här.

Här har vi kämparna Conny, Peter, Robert och Daniel som deltog från TUG.