Nivå Längd 73 km Stigning 51 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 70% grus 30% asfalt
Start & Mål Ljugarn
Skapare Eric Telander
Fika Katthammarsvik
Nedkortning

Cyklade norrut från Ljugarn längs vattnet, det går förstås att kliva på och av senare för att köra runt Östergarnslandet och minska ned längden med 20 km. Underlaget är grus, asfalt, sand och raukhäll.

Grogarnsbergets naturreservat är en platå som reser sig upp från omgivande land. Finns ett par branta stup att se upp för. A-stegar över staketet runt reservatet.  

Grogarnsberget! Vacker platå med utsikt och raukvägar. Kusten och havet. Annars är den gotländska landsbygden på Östergarnslandet vacker i sig.

Gotland är platt, inga backar. Bitvis är stigarna besvärliga, men inte så du behöver kliva av att gå.


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel