Nivå Längd 94 km Stigning 139 m/mil Tekniknivå 1
Underlag 65% grus 35% asfalt 0% stig
Start & Mål Sunne
Skapare Johan Ståhlbom
Fika Mormors glasscafé i Lysvik (22 km)
Tossebergsklätten (66 km)
Nedkortning

Med start i Sunne tar dig rutten motsols runt Övre Fryken på mestadels snabbt grus. Inledningen innehåller en del asfalt men i gengäld fin utsikt ut över sjön. Ta en tidig fika i Lysvik efter 22 km hos Mormors glasscafé.

Glöm inte att fylla på vatten på någon av mackarna Torsby (41 km) därefter är det svårare att hitta. Strax efter Torsby följer en riktigt fin grussträcka men håll igen lite för strax kommer dagens utmaning…

Vid 63 km kommer Tossebergsklätten som snittar 12% över 1,8 km men med många partier på 20% och få partier som ger vila. Tar du dig upp har du sen dagens belöning med grym utsikt över Fryksdalen.

Sommartid håller även ett fik öppet på toppen. Efter klätterturen kommer 20 km grus i skogen innan asfalten tar vid.  Innan du sedan når Sunne igen måste du passera 1 km på en trafikerad 90-väg.

Har i efterhand gjort ett par mindre omdragningar av rutten dvs möjligheten finns att det förkommer okänt hinder.

Från Tossebergsklättenmed 343 meter över havet har man fantastisk utsikt vid vacker väder.

Fika och vatten:
Mormors glasscafé i Lysvik (22 km)
Torsby (41 km)
Tossebergsklätten (66 km)


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel