yellow Längd 83 km Stigning 93/mil Tekniknivå 4
Underlag 62% grus 32% asfalt 8% stig
Start & Mål Flemmingsberg -> Tullinge
Skapare Mr SMuts
Fika Bagarstugan
Nedkortning Pendel från Västerhaninge

Start i Huddinge/Tullinge och ut mot Ågersta via en del stig och grusvägar bort mot Ågesta Golfbana.

Över mot Haninge och en del tricksande innan Vendelsö/Tyresta. Härliga grus/skogsvägar i Tyresta ned mot Åva.

Efter Åva kommer “väggen”, här får Ni bära hojen en kort bit, men väl uppe är det fantastiska hällar som är lättkörda även med CX. Fina skogsvägar västerut mot Haninge, dock relativt grovt grus långa sträckor.

Fika rekommenderas på Bagarstugan i Västerhaninge C. Större sortiment av bullar lär Ni inte hitta någonstans! Vidare mot Riddartorp och så småningom Ådran.

Här kan det vara lite trixigt att komma igenom med CX. Efter Ådran är det skogsvägar bort mot Tullinge och Rikssten. En skapligt krävande tur, men omväxlande.

Rätt skumpig tur. Grova däck rekommenderas. Inte fel med dämpad MTB om man vill åka bekvämt. En rejäl backe som måste klättras (bokstavligen) efter Åva vägen. Innan Ådran tog vi en ridväg, som inte var rolig, så där har jag ruttat om, dock ej kört i verkligheten.

Tyresta Nationalpark är super fint! Bagarstugan i V-haninge har ett sortiment som inte går av för hackor. Stockholms bästa “hällcykling” efter klättringen vid Åva?!

Mer info om rutten på komoot


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel