Nivå Längd 162 km Stigning 101 m/mil Tekniknivå 3
Underlag 90% grus 9% asfalt 1% stig
Start & Mål Örebro Slott
Skapare Gerry Askefalk
Fika Karlskoga och Nora>
Nedkortning Ingen naturlig

Century på Grus från Örebro. Start direkt vid slottet i centrala Örebro. Vi letar oss ut längs ån till Karlslunds Herrgård, över Södra Valla och mot Svenshyttan. Vi passera rakt igenom Garphyttans nationalpark för att sedan, på slingrande grus leta oss mot Karlskoga.

Rutten gör en avstickare ner i östra delen, för lite lunch eller kaffe, skippa det om du inte vill ha mat.

Nu följer en lång sträcka genom skog, förbi sjöar och några fält. Vi passerar Striberg Gods och vid Åkerby Herrgård viker vi söderut. och har då en mil kvar till Nora. Väl där tar vi in den fina delen vid vattnet och kanske kaffe eller mat?

Sista delen går längs Sverigeleden, förbi Lockhyttan och Närke Kil.
Den sista biten över Kättinge är ren gravelpropaganda! Vi tar oss in till stan igen via Ällskogen och kan känna oss rätt nöjda men ännu en century avklarad.

Ha en fin tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel