Nivå Längd 148 km Stigning 89m/mil Tekniknivå 3
Underlag 93% grus 5% asfalt 2% stig
Start & Mål Märsta
Skapare Gerry Askefalk
Fika Alunge Rånås Rimbo Lunda
Nedkortning

En lite längre tur från Märsta. Man ta pendel eller bil dit. Parkering finns utmärkt på kartan. Vi passerar väster om Arlanda och går Norrut mot Almunge. Vid km 42 kan man gena om man inte vill äta lunch i Almunge.

Fram till km70 är det mest skog, men där öppnar det sig. Vid Rånäs kan ta en kaffe vid slottet om man vill.

Vi använder banvallen och grusvägar in mot Rimbo. Där finns en rad ställen för mat om man vill. Direkt efter Rimbo kommer en kort bit rätt rolig “pump-track” innan vi via Ekudden går mot Närtuna.

Blandat kulturlandskap och skog, vid Lundalivs kan man proviantera om man behöver.

På väg åter till Märsta rundar vi igen Arlanda. OBS undvik frestelsen att ta vägen över inflygningen, det är numera förbjudet.

Ha en fin Tur!


Om du laddar ned någon av rutterna skulle vi bli glada om du skänkte en valfri slant till TUGs insamling till förmån för Läkare Utan Gränser. Du kan även Swisha ditt bidrag till insamlingen på 123 338 01 77.


Detta kan en gåva bidra med

Ingen summa är för liten att skänka och här kan du se några exempel på vad en gåva kan bidra med för Läkare Utan Gränser:

20 kr – Kan räcka till att vaccinera 6 barn mot en av världens mest smittsamma sjukdomar, mässling.

30 kr – Kan räcka till att behandla 2 människor som drabbats av malaria.

Tänk på att respektera människor och djur, följ lagar och regler och cykla på ett säkert sätt för dig och andra. Ha rätt utrustning med dig och framför allt: Ha kul! Du kan få goda tips här Tips om Gravel